2008-06-23

EM slutspelet fortsätter

...fast vi inte längre är med (tänk att inte världen slutar fungera fast Sverige åker ut). Det tog några dagar att hämta sig från tjocksmockan från Ryssarna men nu är vi tillbaks! Vi kunde ju inte undanhålla er den fortsatta avfallsdramatiken i slutspelet. Ryssarna chockade ju inte bara oss utan även Nederländerna och kanske skall man inte undervärdera betydelsen av outnyttjad potential jämfört med redan väl fungerande system?

Så då tar vi oss istället an TT-matchen (Tyskland-Turkiet alltså). Frågan är skall Turkiet slå till än en gång på övertid? Beskedet kommer snart i en TV nära dig... under tiden har vi nöjet att presentera sammanfattningen av avfallsmatchen.

Som synes är Tyskland starkast på de flesta lagdelarna, på deponifronten är de så starka så vi vågar oss på att dela ut ett gult kort för filmning. Riktigt så låga deponinivåer tror vi inte att de har, lite olovlig dumpning och lite trollande med knäna vad gäller klassificering av deponirest från MBT-anläggningar skulle kunna förklara en del av detta fenomen. Tysklands miljöminister har däremot sagt att till 2020 ska deponering vara 0 kg per invånare och år.

Resultatet i avfallskampen? 14 bratwurstar till Tyskland med ett minus i kanten för dålig etik (filmningen) och 4 kebab till Turkiet. Tyskland är därmed färdiga för EM final. Imorgon ser vi om det även gäller fotbollen...

Inga kommentarer: